سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که خود را پیشواى مردم سازد پیش از تعلیم دیگرى باید به ادب کردن خویش پردازد ، و پیش از آنکه به گفتار تعلیم فرماید باید به کردار ادب نماید ، و آن که خود را تعلیم دهد و ادب اندوزد ، شایسته‏تر به تعظیم است از آن که دیگرى را تعلیم دهد و ادب آموزد . [نهج البلاغه]

یوزارسیف

 
 
آزادی و نجات(یکشنبه 87 آذر 10 ساعت 10:12 عصر )
آزادى و نجات :
وقال الملک انى ارى سبع بقرات سمان یا کلهن سبع عجاف (سوره یوسف : 44)
تعداد زیادى خوابگزار در دربار فرعون حضور داشتند که هر خواب کوچک . بزرگ شاه را باصطلاح تعبیر و تفسیر مى کردند و طبق افکار خود مطالبى بهم میبافتند و معمولا هم شاه قانع میشد.
یکى از شبها شاه خوابى دید نگران کننده و متفاوت با خوابهاى معمولى ، بدینجهت خیلى پریشان ، دستور احضار خوابگزاران و معبران را صادر کرد. لحظه اى نگذشت همه حاضر و آماده شنیده خواب شاه شدند.
شاه گفت : هفت گاو فربه و چاق را دیدم که مورد حمله هفت گاو قرار گرفتند و گاوهاى لاغر آنها را خوردند و همچنین هفت خوشه سبز را دیدم که هفت خوشه خشگیده بر آنها پیچیدند و آنها را از بین بردند. اگر واقعا از علم تعبیر خواب آگاهید، این خواب را تعبیر کنید.
خوابگزاران بفکر فرو رفتند. آنگاه بیکدیگر نگریستند و چون هیچکدام تعبیر مناسبى براى آن خواب نیافتند، گفتند،:این خواب از خوابهاى آشفته و پریشان است و ما از تعبیر این گونه خوابها اطلاعى نداریم .
نگرانى شاه بیشتر شد. سکوتى بر مجلس حاکم گردید و در همان سکوت سنگین و آزار دهنده ، ساقى فراموشکار.بیاد یوسف و تعبیر خواب عجیب او افتاد و بى اختیار فریاد زد: بمن اجازه دهید بزندان بروم و از یک زندانى بیگناه که در تعبیر خواب بى نظیر است ، تعبیر خواب شاه را جویا شوم .
اجازه داده شد و ساقى بملاقات یوسف شتافت . پس از گفتگوهاى مقدماتى ، ساقى خواب شاه را براى یوسف نقل کرد و تعبیر آن را جویا شد.
یوسف بزرگوار، آن انسان شریف و وارسته ، آن تربیت یافته مکتب وحى و الهام ، بدون اینکه از او گله اى کند و از بى وفائى و فراموش کارى او سخنى بگوید یا پیش شرطى براى تعبیر خواب قرار دهد، تعبیر خواب شاه را بیان کرد و هم آینده کشور را پیش بینى نمود و هم خطراتیکه بر سر راه آنها و کشورشان وجود دارد تشریح کرد و راه مقابله با آنرا را نیز بشکلى علمى و حکیمانه بیان نمود.
یوسف گفت : رؤ یاى شاه باین معنى است که هفت سال مملکت در شرایط مناسبى قرار خواهد داشت . باران بحد کافى و بموقع خواهد بارید و کشاورزى رونق خواهد یافت . در پى آن ، هفت سال سختى و خشکسالى خواهد بود که هیچ محصولى بدست نخواهد آمد. مسئولان کشور باید در هفت سال اول ، با تمام توان ، تلاش کنند. کشاورزى را توسعه دهند و هر چه بتوانند محصول بیشترى بدست آورند. آنها باید فراموش نکنند که در هفت سال اول براى هفت سال دوم ، ذخیره غذائى تهیه و نگهدارى کنند. براى نگهدارى گندمها براى نگهدارى آنها را در خوشه نگهدارى کنند و تنها بمقدار مصرف سارانه ، خوشه را بکوبند و بقیه را در انبارها ذخیره نمایند. پس از پایان هفت سال دوم ، دیگر باره کشور وضع عادى بخود خواهد گرفت و زندگى مردم رونق و خوشى خود را باز خواهد یافت و رفاه و آسایش فراون براى ملت فراهم خواهد گردید.
ساقى شتابان به درگاه باز گشت و آنچه از زبان یوسف شنیده بود، باز گفت .
شاه تعبیر را منطبق با خصوصیات رؤ یاى خود یافت و چهره غمگین و افسرده او از هم باز شد و فریاد زد: یوسف را فورا نزد من بیاورید.
ماءموران براى انتقال یوسف از زندان به دربار، وارد زندان شدند و از او خواستند نزد شاه بیاید.
یوسف گفت : تا دلیل زندانى شدن من روشن نشود و بى گناهیم بر همگان آشکار نگردد، قدم از زندان بیرون نمیگذارم . شما نزد شاه بروید و بگوئید: زنان اشراف مصر را احضار و از آنها بازجوئى کند که چرا دستهاى خود را در مجلس همسر عزیز بریدند. من در پیشگاه پروردگار خود، به دلیل پاکى و پاکدامنى ، روسفیدم و و او از مکر زنان آگاه است .
فرستادگان شاه به دربار بازگشتند و او را که بى صبرانه در انتظار یوسف بود، از پیام او آگاه ساختند .
زنان مصر که بعداز سالها باور نمیکردند، پرده از رازشان برادشته شود و مکرشان آشکار گردد، چاره اى جز اعتراف به حقیقت نداشتند و همگى به به پاکى و عصمت یوسف گواهى دادند.
زلیخا که خود منشاء همه مسائل و مشکلات بود نیز لب به سخن گشود و گفت : اینک حقیقت از پرده افتاده و حق آشکار گشته است . من اعتراف میکنم که یوسف راست میگوید. من بودم که او را بسوى خود فرا خواندم و این اعتراف صریح را بدانجهت انجام میدهم تا یوسف بداند: در غیاب او به او خیانت نکردم و او را به هیچ وجه متهم نساختم و اینک بر من مسلم شده که خداوند نقشه خائنان را بجائى نمیرساند.
من هرگز خود را بیگناه نمیدانم . زیرا نفس اماره ایکه در نهاد من و هر انسانى است ، همواره به بدیها دعوت میکند و هر کس ممکن است در دام هواى نفس گرفتار شود، مگر آنکه مورد عنایت خداوند قرار گیرد و مصونیت یابد ولى میدانم که خداوند، نسبت به بندگانش بخشنده و مهربان است .
بدین ترتیب پرونده راکدى که سالها در بایگانى مغزها بدست فراموشى سپرده شده بود، مورد رسیدگى عالى ترین مقام رسمى کشور قرار گرفت و اعترافات صریح متهمان ، تمام پرده ها را کنار زد و پاکى و بى گناهى یوسف را بر همگان روشن ساخت .
شاه که از آن تعبیر خواب و راهنمائى هاى حکیمانه و سخنان بانوان مصر درباره یوسف ، دانسته بود که یوسف یک انسان معمولى نیست ، او انسانى است بزرگ ، شریف ، پاکدامن و حکیمى است عالیمقام که در اثر یک توطئه ناجوانمردانه ، سالها مظلومانه در سیاهچال زندان گرفتار شده است ، بى صبرانه دستور داد: یوسف را نزد من بیاورید تا او را از خاصان دربار خود قرار دهم .
یوسف با سربلندى و روسفیدى ، قدم از زندان بیرون گذاشت و به ملاقات شاه رفت . شاه از دیدار او ابراز مسرت کرد و ساعتى با او به گفتگو پرداخت . از لابلاى مذاکرات ، بیش از پیش به شخصیت عالى و ارجمند یوسف پى برد و گفت : تو امروز در نزد ما مکانتى ارجمند دارى و تو مورد اعتماد کامل ما هستى .
احتمالا شاه براى استفاده از وجود یوسف دراداره امور کشور، پیشنهاد قبول پستى را باو داد. یوسف گفت : خزائن سرزمین مصر را به من واگذار کن که من در حفظ آن توانا و براى بهبود کارهاى مربوط به آن ، از علم آگاهى کامل برخوردارم .
قلم قضاء یکى دیگر از نمونه هاى قدرت الهى را به نمایش گذاشت و یک زندانى فراموش را به اوج قدرت و اقتدار رسانید.
یوسف که از نابسانى ها، تبعیض ها و دیگر مصائب جامعه آگاه بود و میدید که یک قشر مرفه ، امور کشور را قبضه کرده و توده مردم در فقر و محرومیت بسر میبرند، کمر بخدمت جامعه بست و با توجه به آینده اى که خود در تعبیر خواب شاه ، پیش بینى کرده بود، براى رویاروئى با حوادث آینده آماده شد.
کشاورزان را تشویق و کشاورزى را هر چه بیشتر توسعه داد. انبارهائى براى ذخیره غلات تدارک دید. تولید را به حداکثر و مصرف را به حداقل رسانید. در هفت سال اول مقادیر فراوانى غله ، بصورت خوشه هاى نکوبیده در انبارها ذخیره کرد.
هفت سال دوم ، سالهاى خشکى و سختى فرا رسید. جیره بندى انجام شد و تمام خانواده ها سهیمه اى عادلانه و کافى تعیین و از اسراف و تبذیر بشدت جلوگیرى شد.
در حالى که مردم مصر، بدلیل داشتن رهبرى باکفایت و درایت ، در رفاه زندگى مى کردند، دیگر مناطق و کشورهاى اطراف ، با سختى و قحطى روبرو بودند.







بازدیدهای امروز: 9  بازدید

بازدیدهای دیروز:2  بازدید

مجموع بازدیدها: 2794  بازدید


» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «